Frågor och svar

Vem omfattas av erbjudandet Kostnadsfri bank?

Alla anställda i ICA-butik. Alla anställningsformer är okej för att ta del av Kostnadsfri bank. Du ska ha lönen in på konto i ICA Banken.

Hur ansöker jag om kort, lån, försäkringar etc?

Ansök om produkter och tjänster via knapparna på denna sida alt. ordinarie ansökningar (icabanken.se, butik, telefon)

Behöver jag uppge någon speciell kampanjkod?

Nej inte för bankkort, lån och krediter, då vi känner av dig som butiksanställd. Däremot behöver du ange en kampanjkod för att få personalrabatt på försäkringar. Den hittar du på ICA Bankens sida under förmåner på ICAs intranät. 

Vem ska jag kontakta när jag vill ändra så att lön sätts in på ICA Banken?

Du meddelar ditt kontonummer i ICA Banken till din arbetsgivare.

Jag har redan ett bankkort hos ICA Banken och betalar kortavgift varje månad, vad ska jag göra?

Du behöver inte söka om nytt kort och kommer givetvis per automatik får kostnadsfritt kort så fort du har lönen in på ICA Banken. Meddela din arbetsgivare ditt kontonummer, så får du kortet kostnadsfritt.

Gäller kostnadsfri bank även för min make/maka/sambo/registrerad partner?

Ja, under förutsättning att ni har eller ansöker om gemensamt konto, och att du har lönen in på ICA Banken.

Jag har bra villkor på mina Bolån hos annan bank – om jag flyttar lönen till ICA Banken, kommer min nuvarande bank att försämra villkoren för mig så att jag förlorar på det ekonomiskt?

Den ränterabatt som ICA Banken erbjuder för ICA anställda är i de flesta fall konkurrenskraftig jämfört med andra banker. Dessutom slipper du omförhandla rabatten vid varje villkorsändringsdag. Hos oss ligger rabatten kvar så länge du är anställd inom ICA.
 
I de fall din bank vill försämra villkoren pga att du flyttar lönen bör du ha en dialog med banken för att förklara hur vår personalrabatt är uppbyggd. I de flesta fall har banken accepterat förändringen och inte gjort någon villkorsändring trots att lönen förs över till ICA Banken.